Trimbehandeling – Kattentrimsalon Fur Elise

Trimbehandeling katten

Een kat wast zich gemiddeld zo’n 3 a 4 uur per dag en is normaal gesproken prima in staat om zijn eigen vacht te verzorgen.
Maar er zijn ook katten die zo’n volle vacht hebben dat het voor de kat geen doen is om die zelf helemaal bij te houden. Deze katten kunnen erg geholpen zijn met af en toe een trimbeurt of een regelmatige trimbehandeling.

Er kunnen ook andere problemen zijn zoals bijvoorbeeld artrose, overgewicht, gebitsproblemen en stress die ervoor zorgen dat de kat zich minder (goed) wast. Dan kunnen er al snel problemen zoals klitten en vilt ontstaan.
Deze katten kunnen de hulp van een kattentrimmer goed gebruiken om lekker in hun vacht te zitten.

Niet alleen (half) langharige katten kunnen hulp nodig hebben bij de verzorging van hun vacht, ook kortharige katten kunnen om verschillende redenen problemen krijgen met hun vacht en kunnen bij mij terecht om geholpen te worden.

Vachtvriendelijk en vachtbesparend trimmen

De vacht heeft een belangrijke functie voor de kat, hij beschermt de kat tegen nagels van andere katten, tegen takjes die anders zijn dunne vel zouden kunnen beschadigen, tegen de warmte/kou en tegen de zon.
Het is dus belangrijk dat de vacht zoveel mogelijk bescherming kan blijven bieden.

Daarom trim ik op een huid- en vachtvriendelijke manier, dit houdt in dat er zo min mogelijk schade aan de vacht en huid wordt toegebracht. Alleen klitten of stukken vervilte vacht worden weggeschoren, de goede vacht laat ik intact. Daarnaast gebruik ik geen kammen en borstels met scherpe punten zodat ik de huid niet beschadig.

Ik zal de kat dan ook niet plukken, ontwollen of onnodig scheren.

Katvriendelijk trimmen

Tijdens de trimbeurt gebruik ik geen dwangmiddelen en hou ik de stresssignalen die een kat afgeeft goed in de gaten, zo nodig las ik een pauze in of maak ik de trimbeurt een andere keer af.

Meest recente berichten